Hjärtefrågor och politi(s)k handfallenhet

För drygt ett år sedan sökte Kristdemokraterna i Kalmar län medborgarnas stöd för att stoppa nedläggningen av vårdplatser i länet. Nästan 9000 personer från länet valde att skriva under vårt upprop för att åter igen öppna vårdplatserna.

Landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S) och hans majoritetskollegor från Vänsterpartiet och Miljöpartiet ignorerade dock vårt upprop. Idag ser vi tydligt följderna av det. Neddragna vårdplatser, oro bland medarbetare och personalflykt har tvingat medicinkliniken på Länssjukhuset till omorganisation och som följd ytterligare oro bland medarbetare, ytterligare medarbetare som lämnat eller planerar att lämna landstinget.

Det vi upplever just nu är en sjukvårdskris. Ändå vägrar Anders Henriksson (S) att lyfta situationen politiskt. Kristdemokraterna och övriga Allianspartier kräver nu att Anders Henriksson och den övriga majoriteten lägger fram en åtgärdsplan för att lösa bemannings- och arbetsmiljöproblemen, innan krisen växer sig ännu större. Vi varnade för konsekvenserna av en neddragning av vårdplatserna och nu ser vi resultatet. Majoriteten bör nu ta sitt politiska ansvar och lägga allt annat åt sidan för att lösa situationen och se till att vi framöver säkrar en hjärtsjukvård av högsta kvalitet.

Jimmy Loord (KD), politisk sekreterare

Pressmeddelande från Alliansen

Annonser
%d bloggare gillar detta: