Inga satsningar på länets järnvägar

Under tisdagen presenterade regeringen den nationella infrastrukturplanen för 2018-2029. Det fanns vissa förhoppningar för Kalmar län, men dessa kom på skam. Satsningar på länets järnvägar uteblev till exempel helt.

Landstingsalliansen är minst sagt bekymrad över det ointresse som regeringen visar för vårt län. Vårt landsting och hälso- och sjukvården i länet används annars ofta som den rödgröna regeringens skyltfönster men vi blir ändå bortglömda när det gäller det infrastruktursatsningar som är helt avgörande för en positiv utveckling i vårt län. Den nationella infrastrukturplanen är inget annat än ett totalt socialdemokratiskt misslyckande. Socialdemokraterna i länet saknar helt förmåga att påverka sin egen regering. Länets järnvägar ställs i vänteläge och det är väldigt farligt för framtiden.

Uteblivna satsningar på vägar och järnvägar gör det svårare för länsborna att kunna pendla till jobb och skola i framtiden. Det gäller både pendling inom länet och över länsgränserna. De tydligaste exemplen är Stångådals- och Tjustbanorna där satsningar helt uteblir. På sikt kan detta äventyra tågtrafiken på sträckorna Kalmar – Linköping och Västervik – Linköping.

Vi är väldigt besvikna och kan bara konstatera att det behövs en ny politisk ledning inte bara för landet utan även i Region Kalmar län. Vi behöver en politisk ledning som har förmågan att se Kalmar län och våra behov. En fungerande infrastruktur är nämligen en förutsättning för att kunna bo, arbeta och studera i Kalmar län.

Pierre Edström (L), oppositionslandstingsråd

 

Annonser
Etiketter:
%d bloggare gillar detta: